737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Southwest annuleerde ruim 10.000 vluchten in eerste kwartaal

Southwest Airlines moest in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan 10.000 vluchten annuleren. Dit kwam door het vliegverbod van de Boeing 737 MAX 8, vertragingen in onderhoud en slecht winterweer.

Shutdown

Dat meldt de Amerikaanse maatschappij bij de publicatie van de cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar. Inclusief de gevolgen van de government shutdown en slechtere marges op vakantievluchten, scheelt dit de airline zo’n 150 miljoen dollar aan inkomsten.

737 MAX

Evengoed behaalde de maatschappij nog een recordomzet. “Op het moment is het nog onzeker wanneer de MAX weer mag vliegen”, zegt ceo Gary C. Kelly. Op voorhand heeft Southwest de Boeing 737 MAX tot en met 5 augustus uit het schema gehaald. “Het MAX-vliegtuig vertegenwoordigt minder dan 5 procent van al onze dagelijkse vluchten.”

FAA

De ceo zegt dat de MAX weer terug in het schema komt, als vaststaat dat het toestel aan alle eisen van luchtvaartautoriteit FAA voldoet en alle ‘noodzakelijke trainingen voor piloten’ zijn volbracht. “Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en daar zal nooit aan getornd worden.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/