737 MAXEditors choiceIncidentenNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

FAA licht volgende maand buitenlandse toezichthouders in over MAX

De FAA heeft een vergadering gepland op 23 mei om de buitenlandse toezichthouders in te lichten over de update van de MAX, en de daaropvolgende beoordeling van de FAA. Dat melden diverse Amerikaanse media op basis van een verklaring van de FAA.

Informatie

De buitenlandse toezichthouders krijgen die dag volledige informatie over de Boeing-updates en de beoordeling van de FAA. Ook zijn er veiligheidsexperts aanwezig waar vragen aan gesteld kunnen worden. Volgens de FAA kunnen de andere toezichthouders zo hun eigen afweging maken over toelating van de MAX in hun luchtruim.

Definitief

De FAA wacht nog op Boeing die de definitieve veranderingen in moet dienen. In twee crashes met MAX-toestellen verloren 346 mensen het leven. De veranderingen moeten ervoor zorgen dat een crash op die manier niet meer kan gebeuren.

Zelf

Onder buitenlandse toezichthouders zijn onder andere de Europese EASA, Canadese en Chinese toezichthouders. Normaliter werd op de uitkomsten van de FAA vertrouwd, maar na twijfels over onafhankelijkheid van de FAA willen de toezichthouders zelf onderzoek doen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button