Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM Boeing 747 aan de grond in Seoul

Een Boeing 747 van KLM staat aan de grond in de Seoul wegens een technisch mankement aan één van de motoren. Dat bevestigt een woordvoerder van KLM desgevraagd aan Up in the Sky.

KL856

Het toestel met registratie PH-BFT zou donderdag onder vluchtnummer KL856 vertrekken van Seoul naar Schiphol. Kort na take-off werd een probleem aan één van de motoren geconstateerd. 

747

De bemanning besloot terug te keren naar de luchthaven van Seoul, eerst werd de brandstof geloosd. Na ruim een uur stond de Boeing 747 weer veilig aan de grond op Incheon International Airport. “De passagiers zijn omgeboekt op andere vluchten”, laat de woordvoerder van KLM weten.

Motor

Na inspectie bleek dat de betreffende motor moest worden vervangen, dus de ‘City of Tokyo’ staat nog in Seoul. KLM: “De technische mensen zijn er nu mee bezig. Naar verwachting is het toestel zaterdagavond Nederlandse tijd klaar om te kunnen vertrekken.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button