AirlinesIndustrieNieuwsRoutesTrans-AtlantischVliegvelden

Norwegian grootste buitenlandse maatschappij op New York

Sinds februari is Norwegian de maatschappij met de meeste passagiers op New York, afgezien van de Amerikaanse maatschappijen. Dat melden diverse Amerikaanse media.

2 miljoen

Van februari 2018 tot een jaar later vervoerde de budgetmaatschappij ruim 2 miljoen passagiers naar de vliegvelden rond New York. In de vijf jaar daarvoor vloog Norwegian 4,6 miljoen mensen naar The Big Apple.

Here to stay

Topman Kjos noemt de passagiersstijging een bewijs dat ‘Norwegian is here to stay‘. “De concurrentie [op de trans-Atlantische routes, red] is op een hoogtepunt en trekt elke dag weer nieuwe reizigers aan”, aldus Kjos.

Amsterdam

Norwegian begon in augustus met vluchten naar JFK vanuit Oslo en Stockholm. Momenteel zijn er 11 directe routes naar Europa. Van en naar JFK, Newark en New York-Steward. De maatschappij vliegt met een 787 van Amsterdam naar JFK.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button