fbpx
AirlinesFrequente reizigersPiloten en Crew

SAS annuleert 205 vluchten door mogelijke pilotenstaking

Dit bericht is verouderd. Zie het artikel ‘SAS-piloten leggen het werk neer‘ voor actuele informatie.


SAS houdt er rekening mee dat haar piloten vanaf vandaag staken. Om hectiek op de luchthavens te voorkomen heeft de scandinavische maatschappij 205 vluchten preventief geannuleerd.

Annuleringen

SAS heeft bijna alle ochtendvluchten geannuleerd om te voorkomen dat reizigers zouden stranden op het vliegveld. De maatschappij waarschuwt voor verdere vluchtuitval mocht de pilotenstaking worden doorgezet.

Omboeken

Passagiers die het risico niet willen nemen, kunnen hun reis kosteloos omboeken. SAS houdt het vooralsnog op een ‘mogelijke pilotenstaking die 26 april begint’.

Aanzegging

De maatschappij heeft een aanzegging voor de staking gekregen van pilotenvakbonden in Denemarken, Noorwegen en Zweden. “Het gaat om alle piloten die lid zijn van SPF, NSF/NF, SNF en DPF”, aldus SAS. “De mogelijke staking begint op zijn vroegst 26 april.”

Loonsverhoging

De piloten en SAS liggen in de clinch over een loonsverhoging. De vliegers willen 15 procent erbij, ‘in lijn met de markt’. SAS vindt teveel van het goede en de maatschappij zou de kosten niet kunnen dragen. De organisatiegraad binnen de SAS-piloten ligt met 95 procent erg hoog.

Conflict 

Van de Scandinavische maatschappij mogen reizigers kosteloos omboeken als hun vlucht plaatsvindt tussen 25 en 29 april. De airline zegt tenslotte dat ze ‘de sterke wil heeft om tot een nieuwe overeenkomst te komen en het conflict te vermijden’. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button