fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

SAS-piloten leggen het werk neer

SAS-piloten uit Zweden, Denemarken en Noorwegen hebben het werk neergelegd. In de vroege ochtend had de Scandinavische maatschappij nog hoop dat de staking beperkt zou blijven tot de Zweedse piloten. 

Reizigers 

Als gevolg van de staking vallen regionale, Europese en longhaul-vluchten uit, zo met SAS. ā€œDuizenden reizigers worden hierdoor geraakt.ā€

Pilotenvakbonden 

Sinds donderdag waarschuwde SAS voor een ā€˜mogelijke pilotenstakingā€™. De airline had toen al aanzeggingen gekregen van de pilotenvakbonden SPF, NSF/NF, SNF en DPF. Maar de maatschappij hield hoop eruit te komen met de vliegers.

Ireland

Zelfs vrijdagochtend vroeg was de Scandinavische maatschappij nog in gesprek met de Denen en Noren. Ook dat overleg is nu klaarblijkelijk stukgelopen. Volgens de maatschappij wordt alleen SAS Ireland niet geraakt door de acties. 

Loonsverhoging

De piloten en SAS liggen in de clinch over een loonsverhoging. ā€˜De vliegers willen 15 procent erbij, ā€˜in lijn met de marktā€™. SAS vindt teveel van het goede en de maatschappij zou de kosten niet kunnen dragen. De organisatiegraad binnen de SAS-piloten ligt met 95 procent erg hoog. 

Conflict 

Van de Scandinavische maatschappij mogen reizigers kosteloos omboeken als hun vlucht plaatsvindt tussen 25 en 29 april. De airline zegt tenslotte dat ze ā€˜de sterke wil heeft om tot een nieuwe overeenkomst te komen en het conflict te vermijdenā€™. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button