NieuwsVliegvelden

Honderden vluchten geannuleerd in Chicago

Het midwesten van de Verenigde Staten krijgt zaterdagavond te maken met storm Xyler. De sneeuwstorm heeft er toe geleid dat er meer dan 500 vluchten van/naar Chicago zijn geannuleerd.

Luchthavens

Op ‘O Hare international airport, de grootste luchthaven van Chicago zijn 449 vluchten geannuleerd. Op de kleinere luchthaven, Midway, zijn 64 vluchten geannuleerd. De luchthaven van Minneapolis, dat in Minnesota ligt, zal ook worden getroffen door de storm, hier zijn echter nog geen vluchten geannuleerd.

Waarschuwing

De NWS, National Weather Service, heeft een stormwaarschuwing afgegeven voor de staten Illinois, Iowa, Minnesota en Wisconsin. Er wordt uitgegaan van een sneeuwval van 12 tot 25 centimeter.

Verzetten

Eerder boden luchtvaartmaatschappijen American, United, Spirit en Southwest al de mogelijkheid om vluchten van/naar Chicago kosteloos te verzetten. Hiermee hoopten de luchtvaartmaatschappijen te voorkomen dat reizigers zouden stranden op een luchthaven.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close