IncidentenNieuws

‘Lufthansa onderzoekt onderhoud Duits regeringsvliegtuig’

Na een noodlanding van de Bombardier Global 5000 van de Duitse regering onderzoekt Lufthansa of dit te danken was aan fouten bij het onderhoud, zo meldt Der Spiegel. Het incident vond plaats op de Berlijnse luchthaven Schönefeld.

Onderhoud

Onderhoud aan het toestel werd uitgevoerd door Lufthansa Bombardier Aviation Services, een bedrijf dat voor 51% in handen is van Lufthansa Technik, de onderhoudstak van de Duitse luchtvaartmaatschappij. “We hebben de verslagen over mogelijke oorzaken van het incident zorgvuldig gelezen en nemen deze erg serieus”, aldus een woordvoerder van Lufthansa Technik.

A350

De Bombardier was niet het enige vliegtuig dat kampt met technische problemen, ook de A340’s van de Duitse overheid hebben het afgelopen jaar verschillende keren aan de grond gestaan. Om voor eens en altijd van de problemen met de A340’s af te zijn heeft de Duitse overheid een bestelling geplaatst voor Airbus A350’s


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close