NieuwsRoutes

Qatar airways vliegt weer door Syrisch luchtruim

Qatar airways is, nu de de situatie in Syrië aan het stabiliseren is, de eerste buitenlandse maatschappij die vluchten door het Syrische luchtruim hervat. De eerste vlucht door het Syrische luchtruim was tussen Larnaca en Doha.

Besparing

Vliegen door het Syrische luchtruim bespaart Qatar airways veel geld. De vlucht tussen Larnaca en Doha, die normaliter 3,5 uur duurt, kan nu worden uitgevoerd in slechts 2,5 uur. Daarnaast brengt het gebruik van Syrisch luchtruim extra inkomsten voor de Syrische overheid met zich mee.

Damascus

Naast het overvliegen van Syrië bestaan er bij enkele maatschappijen ook plannen om de vluchten naar Damascus te hervatten. FlyDubai, Etihad en Oman air hebben interesse geuit in de terugkeer naar de Syrische hoofdstad. Gulf air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein hoopt dit jaar nog vluchten naar Damascus uit te kunnen voeren.

EASA

Ondanks optimisme onder enkele luchtvaartmaatschappijen uit het midden oosten geeft zowel de IATA als de EASA een negatief advies voor het overvliegen van Syrië, ook op grote hoogte.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button