NieuwsTrans-Atlantisch

WestJet breidt codeshare met Air France uit

WestJet heeft aangekondigd nauwer samen te gaan werken met Air France, zo heeft de Canadese maatschappij bekendgemaakt. Reizigers zullen in Parijs kunnen overstappen op Air France vluchten naar verschillende Europese bestemmingen. De eerste WestJet vlucht naar Parijs staat gepland op 17 mei.

Bestemmingen

WestJet passagiers kunnen overstappen op vluchten naar Brest, Biarritz, Montpellier, Venetië, Milaan, Rome en Athene. In de toekomst hoopt WestJet ook bestemmingen in Oostenrijk, Duitsland en Portugal toe te kunnen voegen. Air France heeft al langer een codeshare met WestJet. Deze bood reizigers de mogelijkheid om vanaf het intercontinentale netwerk van Air France over te stappen op een WestJet vlucht in Canada.

Uitbreiding

WestJet is al langere tijd bezig met een grootschalige uitbreiding van het intercontinentale netwerk. De eerste intercontinentale vlucht van WestJet was op 15 juni 2014 tusst St. Johns en Dublin. De maatschappij begon vervolgens met de inzet van Boeing 767’s die nu worden vervangen door dreamliners. Sinds 2016 heeft WestJet ook al een samenwerking met EasyJet waarmee reizigers via Londen Gatwick kunnen overstappen op het Europese netwerk van EasyJet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button