InnovatieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste passagiers MC-21-300 begint aan testfase

De eerste MC-21-300 van de Russische United Aircraft Corporation die is uitgerust met een passagierscabine heeft de fabriek verlaten om gespoten te worden. Bij het spuiten van het vliegtuig wordt meteen het productieproces getest.

Innovatie

De productie van de MC-21 vindt plaats in meerdere fabrieken die gloednieuwe technieken toepassen bij de productie van het vliegtuig. Door deze passagiers variant van het toestel volgens het reguliere productieproces te maken wordt dit direct getest. Na het spuiten zal het vierde testvliegtuig ook worden ingezet om zo snel mogelijk de certificering van het gloednieuwe toestel rond te krijgen.

Bestellingen

In totaal zijn er 175 toestellen besteld door 15 verschillende maatschappijen. Van die 15 maatschappijen zijn er 13 Russisch. Caïro aviation en Azerbaijan airlines hebben de MC-21 ook besteld. Naast de 175 bestellingen zijn er intenties getekend voor nog eens 150 toestellen.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close