InnovatieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste passagiers MC-21-300 begint aan testfase

De eerste MC-21-300 van de Russische United Aircraft Corporation die is uitgerust met een passagierscabine heeft de fabriek verlaten om gespoten te worden. Bij het spuiten van het vliegtuig wordt meteen het productieproces getest.

Innovatie

De productie van de MC-21 vindt plaats in meerdere fabrieken die gloednieuwe technieken toepassen bij de productie van het vliegtuig. Door deze passagiers variant van het toestel volgens het reguliere productieproces te maken wordt dit direct getest. Na het spuiten zal het vierde testvliegtuig ook worden ingezet om zo snel mogelijk de certificering van het gloednieuwe toestel rond te krijgen.

Bestellingen

In totaal zijn er 175 toestellen besteld door 15 verschillende maatschappijen. Van die 15 maatschappijen zijn er 13 Russisch. Caïro aviation en Azerbaijan airlines hebben de MC-21 ook besteld. Naast de 175 bestellingen zijn er intenties getekend voor nog eens 150 toestellen.


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/