Historische luchtvaartNaast het nieuws

Nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders komt in 2020

In juni beginnen de opnames voor de nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders. De serie speelt zich af in de pionierstijd van de Nederlandse luchtvaart. De serie wordt naar verwachting in het najaar van 2020 uitgezonden op NPO1.

Acteurs

Albert plesman, de oprichter van de KLM, zal worden gespeeld door Daan Schuurmans. De andere hoofdrol, die van Anthony Fokker, gaat naar Fedja van Huêt. De serie zal laten zien hoe Plesman en Fokker, ondanks hun totaal verschillende karakters, de Nederlandse luchtvaart hebben opgebouwd.

Schrijvers

Schrijverscollectief Winchester McFly heeft, onder leiding van Thomas van der Ree, de nieuwe serie geschreven. Joram Lürsen, bekend van onder andere Alles is Liefde, Judas en Publieke Werken, is de regisseur van de nieuwe serie. De productie wordt gedaan door Topkapi Films in samenwerking met avrotros.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button