fbpx
NieuwsPiloten en Crew

Pilotenstaking SAS houdt aan

Ook vandaag heeft SAS honderden vluchten geannuleerd in verband met de pilotenstakingen. De maatschappij heeft 70% van de vluchten, moeten annuleren nadat piloten in Noorwegen, Zweden en Denemarken vrijdag het werk neerlegden. In totaal zijn er vandaag 587 vluchten geannuleerd.

Reizigers

SAS heeft laten weten dat zo veel mogelijk passagiers worden omgeboekt op andere vluchten en dat reizigers die moeten wachten een maaltijd wordt aangeboden. Passagiers laten echter hun onvrede horen op social media, voornamelijk over het onbereikbaar zijn van de klantenservice van de maatschappij.

Loonsverhoging

De piloten en SAS liggen in de clinch over een loonsverhoging. ‘De vliegers willen 15 procent erbij, ‘in lijn met de markt’. SAS vindt teveel van het goede en de maatschappij zou de kosten niet kunnen dragen. De organisatiegraad binnen de SAS-piloten ligt met 95 procent erg hoog.

Conflict

Van de Scandinavische maatschappij mogen reizigers kosteloos omboeken als hun vlucht plaatsvindt tussen 25 en 29 april. De airline zegt tenslotte dat ze ‘de sterke wil heeft om tot een nieuwe overeenkomst te komen en het conflict te vermijden’.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button