NieuwsStaking

Pilotenstaking SAS houdt aan

Ook vandaag heeft SAS honderden vluchten geannuleerd in verband met de pilotenstakingen. De maatschappij heeft 70% van de vluchten, moeten annuleren nadat piloten in Noorwegen, Zweden en Denemarken vrijdag het werk neerlegden. In totaal zijn er vandaag 587 vluchten geannuleerd.

Reizigers

SAS heeft laten weten dat zo veel mogelijk passagiers worden omgeboekt op andere vluchten en dat reizigers die moeten wachten een maaltijd wordt aangeboden. Passagiers laten echter hun onvrede horen op social media, voornamelijk over het onbereikbaar zijn van de klantenservice van de maatschappij.

Loonsverhoging

De piloten en SAS liggen in de clinch over een loonsverhoging. ‘De vliegers willen 15 procent erbij, ‘in lijn met de markt’. SAS vindt teveel van het goede en de maatschappij zou de kosten niet kunnen dragen. De organisatiegraad binnen de SAS-piloten ligt met 95 procent erg hoog.

Conflict

Van de Scandinavische maatschappij mogen reizigers kosteloos omboeken als hun vlucht plaatsvindt tussen 25 en 29 april. De airline zegt tenslotte dat ze ‘de sterke wil heeft om tot een nieuwe overeenkomst te komen en het conflict te vermijden’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close