fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Deadline biedingen Alitalia verstrijkt dinsdag’

De deadline voor biedingen op Alitalia verstrijkt dinsdag 30 april. Dat heeft de Italiaanse vice-premier Luigi Di Maio tegen verslaggevers gezegd in de marge van een bijeenkomst in Warschau afgelopen weekend.

Verkiezingen

Zo meldt Reuters. Volgens het persbureau wordt in Italiaanse kranten gespeculeerd dat de deadline andermaal verschoven wordt, tot na de Europese verkiezingen. 

Delta

De Italiaanse spoorwegen en het Amerikaanse Delta Air Lines zouden samen bereid zijn om de bulk van de benodigde 1 miljard euro op tafel te leggen. Voor circa 400 miljoen euro moet nog een bieder gezocht worden. “We zullen zijn of er nog formele biedingen komen”, zei Di Maio.

EasyJet

Eerder haakte easyJet af als geïnteresseerde in delen van -een geherstructureerd- Alitalia. Delta heeft wel steeds vastgehouden aan haar interesse in een belang in het Sky Team-lid. Geruchten dat wegenbeheerder Atlantia of infrabedrijf Toto Holding hebben geboden, worden ontkend. 

Reddingsplan

Toto investeerde in 2008 al eens in de nationale Italiaanse maatschappij, die een lange geschiedenis kent van financiële problemen. Alitalia staat sinds 2017 onder ‘speciaal bewind’. De Italiaanse staat zou bereid zijn nog eens 145 miljoen euro in de maatschappij te pompen als het reddingsplan rondkomt. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button