AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Emirates heeft nu last van hoge olieprijs’

Emirates-topman Tim Clark zegt dat de airline uit Dubai alleen maar last heeft van de huidige hoge olieprijs. In het verleden kreeg de lage olieprijs ‘de schuld’ van een afnemende vraag naar reizen in de olierijke omgeving waarin Emirates opereert.

Olieprijs

Clark zei tegen Reuters dat de maatschappij weliswaar een positief jaarresultaat (van het gebroken boekjaar, red.) bekend zal maken in mei, maar dat de hoge olieprijs Emirates parten speelt.

Premiumtickets

Ook ongunstige wisselkoersen beïnvloeden het resultaat negatief. Volgens Clark heeft de hoge olieprijs op dit moment niet geleid tot een toegenomen vraag naar premiumtickets in het Midden-Oosten. Hij vindt een prijs van circa 70 dollar per vat te hoog. Beter zou zijn als de prijs tussen de 50 en 60 dollar zou liggen. 

Tegenwind

“Het is niet makkelijk geweest, in termen van resultaat”, zei Clark in Dubai. “Het is ons gelukt om positieve resultaten te bereiken. Alhoewel ze niet zo goed zijn als in het verleden.” De maatschappij zou evengoed tevreden zijn over de resultaten, gezien de ‘tegenwind’. 

Lufthansa

Over het eerste halfjaar kwam het resultaat van Emirates 86 procent lager uit en de maatschappij gaf toen al een waarschuwing af voor de rest van het jaar. Onzekere geopolitieke omstandigheden zouden daaraan ten grondslag liggen. En de olieprijs speelt een rol. Lufthansa zei bij de presentatie van de voorlopige kwartaalcijfers ook al dat de olieprijs het resultaat flink drukte. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close