AirlinesFrequente reizigerInflightNieuws

Etihad vervangt schermen voor draadloos entertainment

Etihad biedt vanaf augustus gratis entertainment aan op voornamelijk short-haul vluchten met A320 en A321’s. Dat maakte de maatschappij zondag bekend tijdens de Arabian Travel Market.

Besparing
De maatschappij verwijdert hiervoor de entertainmentschermen van de vliegtuigen en wil dat passagiers hun eigen device gaan gebruiken. Zo zou 18 ton aan gewicht worden bespaard per jaar, wat leidt tot lagere brandstofkosten.

Entertainment
Etihad spreekt van meer dan 300 uur aan gratis draadloos inflight entertainment. Reizigers kunnen de films en series direct via hun eigen device kijken, via de E-Box Stream App. In het aanbod zouden meerdere Hollywood-films, internationale films en premium TV-shows van HBO en Universal zitten.

Augustus
23 A320 en A321’s zullen vanaf augustus worden uitgerust met de nieuwe streamingservice. De toestellen worden vooral ingezet op vluchten tot vijf uur vliegen vanaf Abu Dhabi.

Maaltijden
Ook de maaltijden worden aangepakt. Op vluchten langer dan drie uur wordt het hoofdgerecht groter en krijgt het meer een bistro-stijl. De focus zou liggen op versie seizoensingrediënten. De borden zijn opnieuw vormgegeven en met 85 procent lichter gemaakt, waardoor er ook weer brandstofkosten worden bespaard. Tevens worden gebruiksvoorwerpen als dekens, kussens en hoofdsteunhoezen vernieuwd, aldus Etihad.

Wegwerpplastic
Ook wil de maatschappij tegen 2022 tachtig procent minder wegwerpplastic gebruiken. Enkele dagen geleden voerde Etihad al een vlucht uit waarbij geen enkel voorwerp gemaakt is van wegwerpplastic.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button