AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsVliegvelden

Heathrow installeert biometrische poortjes voor boarden

Op Londen Heathrow worden biometrische poortjes geïnstalleerd bij de internationale boarding gates in terminal 5. Vanaf deze zomer kunnen reizigers het hele proces van aankomst op de luchthaven tot boarden biometrische doorlopen. 

BA

Voor vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk wordt de techniek al langer toegepast; volgens British Airways (BA) hebben al meer dan drie miljoen reizigers daar gebruik van gemaakt. 

Paspoort

Londen Heathrow, de thuisbasis van BA, rolt de biometrische techniek steeds verder uit. Daardoor hoeven passagiers straks nergens meer een paspoort of boarding pass te laten zien. De grootste luchthaven van Europa investeert 50 miljoen pond in het project dat in oktober vorig jaar werd aangekondigd.

Inchecken

Door de techniek van gezichtsherkenning moet het hele proces van aankomst tot boarden sneller verlopen. “Het zou de tijd die de passagier kwijt is op de luchthaven met maximaal een derde kunnen terugbrengen”, aldus Heathrow. De systemen worden uitgerold bij het inchecken, de bagage-afgifte, security en boarden. 

Keuze

Heathrow: “Met de toename van het aantal reizigers, moeten we naar innovatieve manieren kijken om het proces makkelijker en sneller te malen, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.” Biometrische technieken helpen daarbij. Passagiers houden volgens de luchthaven de keuze om er al dan niet gebruik van te maken. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button