Frequente reizigerOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Nieuwe luchthaven Mexico City vanaf 2021 in gebruik

Een nieuwe luchthaven in Mexico City moet een project vervangen die werd gecanceld door president Andres Manuel Lopez Obrador. Dit vliegveld zal ongeveer op de helft van 2021 klaar zijn voor gebruik. Dat meldt persbureau Reuters.

Capaciteit
Het nieuwe vliegveld moet met een capaciteit van twintig miljoen passagiers per jaar starten. Brigadier-Generaal Ricard Vallejo, hoofd van het military college of engineers, vertelde op een persconferentie dat het vliegveld ten noorden van Mexico City wordt gebouwd en dat de eerste fase moet in juni 2021 klaar is. De maximale capaciteit, zo rond de tachtig miljoen passagiers per jaar, wordt pas over vijftig jaar bereikt, aldus Vallejo.

Annulering
De meningen over de bouw zijn verdeeld. In oktober annuleerde Lopez Obrador abrupt een gedeeltelijk gebouwde hub van dertien miljard dollar; een paar weken voordat het in gebruik zou worden genomen. Hij beargumenteerde dat de faciliteit werd geteisterd door corruptie en dat het te duur zou zijn.

Derde terminal
De nieuwe luchthaven komt in Santa Lucia te liggen, 47 kilometer boven de huidige Benito Juarez International Airport. Sommige ingenieurs zeggen dat de twee hubs niet geschikt zijn om tegelijkertijd te draaien. De Minister van Transport en Communicatie weerlegt die beweringen. Hij gaf tijdens de persconferentie aan dat er een derde terminal wordt toegevoegd aan de huidige luchthaven, op de plaats waar de presidentiële hangaar eerst stond. Daarmee zou de capaciteit van de huidige luchthaven naar vijftig miljoen passagiers per jaar stijgen.

Bouw
Met de nieuwe luchthaven wil de Mexicaanse regering miljarden dollars besparen. In december zei Lopez Obrador dat de constructie in januari zou starten. Eerder deze week vertelde hij dat de bouw vandaag zou beginnen. Op de persconferentie van afgelopen weekend deelde hij mee dat er pas in juni wordt gestart, zodra alle toestemmingen rond zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close