fbpx
NieuwsProfessional

Nieuwe pilotenopleiding in Hongarije; met financiering

De Noorse Pilot Flight Academy opent een nieuwe ‘basis’ in Hongarije. Volgens de vliegschool is de opleiding toegankelijk voor alle EU-ingezeten en wordt zorggedragen voor de financiering.

Financiering 

De opleiding komt op luchthaven Hévíz-Balaton in Hongarije, zo meldt de Flight Academy in een persbericht. De Hongaarse overheid springt bij voor de financiering. 

Najaar

“Samen met de Hongaarse overheid, zorgt Pilot Flight Academy (PFA) voor een zeer gunstig studentenfinancieringsprogramma voor alle EU-ingezeten die zich kwalificeren om piloot te worden.” Het nieuws werd in Hongarije bekendgemaakt op een persconferentie. De dependance van de Noorse vliegopleiding moet in het najaar van 2019 opengaan en ruimte bieden aan ‘minstens’ driehonderd studenten. 

Markt

Volgens PFA zijn zij in Scandinavië de grootste opleider voor vliegers, met zo’n driehonderd studenten. “Deze uitbreiding is een strategische stap in de centraal-Europese markt. Hévíz is perfect gelokaliseerd tussen Wenen en Boedapest”, aldus de ceo van PFA. “We zullen volledige financiering bieden aan alle EU-ingezetenen die aan de selectiecriteria van de maatschappijen voldoen. PFA is de eerste en enige opleiding in Europa die dit aanbiedt.” 

Vraag

Het gezamenlijke project van de vliegopleiding en de Hongaarse overheid moet helpen ‘het gat te dichten tussen de vraag naar piloten en de gekwalificeerde studenten die het niet kunnen betalen.’

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button