NieuwsOpleidingProfessional

Nieuwe pilotenopleiding in Hongarije; met financiering

De Noorse Pilot Flight Academy opent een nieuwe ‘basis’ in Hongarije. Volgens de vliegschool is de opleiding toegankelijk voor alle EU-ingezeten en wordt zorggedragen voor de financiering.

Financiering 

De opleiding komt op luchthaven Hévíz-Balaton in Hongarije, zo meldt de Flight Academy in een persbericht. De Hongaarse overheid springt bij voor de financiering. 

Najaar

“Samen met de Hongaarse overheid, zorgt Pilot Flight Academy (PFA) voor een zeer gunstig studentenfinancieringsprogramma voor alle EU-ingezeten die zich kwalificeren om piloot te worden.” Het nieuws werd in Hongarije bekendgemaakt op een persconferentie. De dependance van de Noorse vliegopleiding moet in het najaar van 2019 opengaan en ruimte bieden aan ‘minstens’ driehonderd studenten. 

Markt

Volgens PFA zijn zij in Scandinavië de grootste opleider voor vliegers, met zo’n driehonderd studenten. “Deze uitbreiding is een strategische stap in de centraal-Europese markt. Hévíz is perfect gelokaliseerd tussen Wenen en Boedapest”, aldus de ceo van PFA. “We zullen volledige financiering bieden aan alle EU-ingezetenen die aan de selectiecriteria van de maatschappijen voldoen. PFA is de eerste en enige opleiding in Europa die dit aanbiedt.” 

Vraag

Het gezamenlijke project van de vliegopleiding en de Hongaarse overheid moet helpen ‘het gat te dichten tussen de vraag naar piloten en de gekwalificeerde studenten die het niet kunnen betalen.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/