AirlinesFrequente reizigerNaast het nieuws

Qatar geeft passagiers tijdlijn voor eten en drinken

Qatar Airways lanceert een nieuwe service voor de economyclass. Als onderdeel van ‘Quisine’ krijgen passagiers een menukaart met daarop een tijdlijn voor de service aan boord.

Menukaart

Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt. Op alle longhaul en ultra-longhaul vluchten krijgen reizigers een nieuw ontworpen menukaart, met service-tijdlijn. “Zodat zij hun reis kunnen plannen zonder iets van het aanbod te missen”, aldus Qatar.

Bubbelwijn

Die menukaart wordt aan het begin van de vlucht uitgereikt. Op vluchten van vijf uur en langer kunnen passagiers voortaan ook ‘pre-dinner drankjes’ krijgen. “Met bubbelwijn en cocktailsnacks beschikbaar voordat de maaltijd wordt gebracht.” 

Groter

De porties zijn volgens Qatar een kwart tot de helft groter geworden. “Met een grotere focus op lokale, verse en gezonde ingrediënten uit het seizoen.” Bij de maaltijd wordt een warm ‘ambachtelijk bereid’ broodje geserveerd en een flesje water. Halverwege de vlucht kunnen passagiers hun tanden zetten in ‘movie snacks’ met kaas en crackers, chocoladerepen en popcorn bijvoorbeeld.

Plastic 

“Met innovatieve smaken zoals Himalayan Salted Caramel en French Butter en Pink Salt door 4700BC.” Vanaf deze maand wordt de nieuwe economyservice uitgerold over het Qatar-netwerk, te beginnen met vluchten van en naar Brussel, Cardiff, Gothenburg, Moskou en Sint Petersburg. De airline zegt ook te focussen op het terugdringen van het gebruik van plastic aan boord.  

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close