fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

SAS annuleert nog 1.200 vluchten

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft voor maandag en dinsdag nog eens 1.200 vluchten geannuleerd. De piloten uit Noorwegen, Zweden en Denemarken hebben het werk neergelegd.

Loonsverhoging 

De staking begon vrijdag nadat gesprekken tussen de maatschappij en de pilotenvakbonden spaak liepen. De piloten willen een loonsverhoging van zoā€™n 15 procent, SAS vindt dat te veel.

Passagiers

SAS houdt zoā€™n 70 procent van de vliegtuigen aan de grond als gevolg van de werkonderbreking. Honderdduizenden passagiers zijn gedupeerd. ā€œHet spijt ons zeer dat onze reizigers worden geraakt voor de voortdurende pilotenstaking nu we ook voor maandag en dinsdag vluchten moeten schrappenā€ zegt SAS in een verklaring.

Werktijden

Voor maandag gaat het om 667 vluchten en voor dinsdag nog eens 546. Volgens de pilotenvakbond, waar 95 procent van de vliegers bij zijn aangesloten, gaat het conflict niet alleen om meer salaris. Zo zouden ze het ook niet eens kunnen worden over ā€˜meer voorspelbare werktijdenā€™. 

Miljoenen 

SAS blijft herhalen dat de maatschappij er graag uit wil komen met de vliegers, maar niet ten koste van alles. Een grote salarisverhoging zou de airline financieel niet kunnen dragen. De huidige staking kost de maatschappij ook miljoenen. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button