AirlinesFrequente reizigerNieuwsStaking

SAS annuleert nog 1.200 vluchten

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft voor maandag en dinsdag nog eens 1.200 vluchten geannuleerd. De piloten uit Noorwegen, Zweden en Denemarken hebben het werk neergelegd.

Loonsverhoging 

De staking begon vrijdag nadat gesprekken tussen de maatschappij en de pilotenvakbonden spaak liepen. De piloten willen een loonsverhoging van zo’n 15 procent, SAS vindt dat te veel.

Passagiers

SAS houdt zo’n 70 procent van de vliegtuigen aan de grond als gevolg van de werkonderbreking. Honderdduizenden passagiers zijn gedupeerd. “Het spijt ons zeer dat onze reizigers worden geraakt voor de voortdurende pilotenstaking nu we ook voor maandag en dinsdag vluchten moeten schrappen” zegt SAS in een verklaring.

Werktijden

Voor maandag gaat het om 667 vluchten en voor dinsdag nog eens 546. Volgens de pilotenvakbond, waar 95 procent van de vliegers bij zijn aangesloten, gaat het conflict niet alleen om meer salaris. Zo zouden ze het ook niet eens kunnen worden over ‘meer voorspelbare werktijden’. 

Miljoenen 

SAS blijft herhalen dat de maatschappij er graag uit wil komen met de vliegers, maar niet ten koste van alles. Een grote salarisverhoging zou de airline financieel niet kunnen dragen. De huidige staking kost de maatschappij ook miljoenen. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/