AirlinesInflightInnovatieNieuws

‘BA: pas op een kwart van veranderingen’

De topman van British Airways, Alex Cruz, zegt op een bijeenkomst van Skift dat de veranderingen bij zijn maatschappij op “een kwart tot een derde” zitten. Er moet nog veel anders bij de Britse flagcarrier.

Veranderingen

De topman heeft sinds zijn aantreden in 2016 al flink wat veranderingen doorgevoerd, zoals onlangs de nieuwe businessclass. Eerder kreeg hij veel kritiek op het afschaffen van het ‘gratis’ eten op korte vluchten.

Klant

Met de veranderingen wil Cruz een maatschappij creëren die zowel gericht is op de klant als financieel gezond. “Niet alle besluiten waren even welkom”, zegt Cruz.

Investeren

BA investeert de komende jaren 7,7 miljard euro in productverbeteringen komende paar jaar. Daaronder vallen onder andere nieuwe stoelen, eten, lounges en technologie. De maatschappij is dus nog niet op de helft van wat het allemaal nog wil veranderen.

Europa

Cruz zegt ook dat de markt in Europa moeilijk is voor BA. “We moeten competitief blijven in veel opzichten”, zegt hij. Met name de prijzen staan onder druk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button