fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Einde van pilotenstaking SAS nog niet in zicht

Er is nog geen einde in zicht van de pilotenstaking bij het Scandinavische SAS. De maatschappij heeft ook voor woensdag al weer meer dan vijfhonderd vluchten geschrapt.

Passagiers

De SAS-piloten staken al sinds vrijdag. “In totaal worden zo’n 47.000 passagiers geraakt doordat SAS in Scandinavië 504 vluchten annuleert voor woensdag 1 mei”, zo laat de maatschappij weten. 

Onderhandelingen 

“We doen er alles aan om passagiers die worden geraakt door de staking te helpen.” SAS zegt verder te hopen snel tot een oplossing te komen in het conflict met haar piloten. Maar tekent daarbij aan dat ‘onderhandelingen tussen SAS en de pilotenvakbonden nog niet zijn hervat’. 

Consequenties 

“Ik ben zeer bezorgd over het feit dat de staking nog niet is beëindigd en dat dit onze klanten blijft raken”, zegt Richard Gustafson, de ceo van SAS. De consequenties zijn volgens hem groot voor de reizigers, ‘de samenleving en onze werknemers die dag en nacht bezig zijn om iedereen te helpen’. 

Concurrentiepositie 

De eisen die de piloten stellen, zijn volgens de topman van SAS teveel van het goede. “Die leiden tot kostenverhogingen voor SAS die de concurrentiepositie op de lange termijn bedreigen en als gevolg daarvan, de banen van alle werknemers van SAS.” Hij herhaalt dat de maatschappij graag in gesprek wil met de vakbonden om tot een oplossing te komen. 

Norwegian 

“De vakbonden hebben nog niet aangegeven dat zij hun laatste eisen willen loslaten en terug willen keren aan de onderhandelingstafel. Wat betekent dat we in een patstelling blijven”, zo besluit Gustafson zijn verklaring. Volgens persbureau Reuters voert Norwegian extra vluchten uit van woensdag tot en met vrijdag om aan de extra vraag als gevolg van de staking tegemoet te komen.   

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button