AirlinesEditors choiceFinancieelIndustrieNieuws

Eurowings maakt pas op de plaats

Moederbedrijf Lufthansa zet de uitbreiding van Eurowings dit jaar op nul. Het is een reactie op de tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal.

Capaciteit

Eerder was er nog een capaciteitsuitbreiding van Eurowings met 2 procent gepland. Die wordt nu geheel teruggedraaid. De capaciteit van de lower-cost maatschappij van de Lufthansa-groep blijft zoals die nu is.

Europa

In het eerste kwartaal maakte Eurowings een verlies van 257 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 212 miljoen verlies. De inkomsten daalden met 8,5 procent. Dit kwam met name door de concurrentie en lage ticketprijzen op korte routes in Europa; de sector waar Eurowings de meeste omzet heeft.

Netwerk

De netwerkmaatschappijen van de groep, Lufthansa, Swiss, Austrian, draaiden met een verlies van 160 miljoen, terwijl vorig jaar nog een winst van 130 miljoen werd geboekt. Ook dit kwam met name door de moeilijke Europese markt. Long-haul routes naar Azië en Noord Amerika lopen wel goed.

Cargo

Ook bij de cargo-tak was het een slecht eerste kwartaal. De onderhoudssector zag juist meer winst. Lufthansa overweegt de cateringtak te verkopen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/