Eindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Freebird Airlines vliegt van Eindhoven naar Irak

De Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines vliegt tot eind oktober vanaf Eindhoven Airport naar twee steden in Irak. Het gaat om Erbil en Suleimaniya in de Koerdische regio van Irak.

Hurghada

De eerste vlucht vond maandagavond plaats, zo laat een woordvoerster van de luchthaven weten. Later in het seizoen begint de airline ook met vluchten naar Hurghada. 

A320

Freebird Airlines, een chartermaatschappij, vliegt in het zomerseizoen één keer per week vanaf Eindhoven Airport naar de twee Iraakse steden en de Egyptische badplaats. “Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.” 

Passagiers

De Turkse chartermaatschappij heeft een vloot van zeven Airbus A320-toestellen. Volgens de informatie van Eindhoven Airport vervoert Freebird jaarlijks een miljoen passagiers naar 170 bestemmingen in 26 landen in Europa en het Midden-Oosten. 

Cabinepersoneel 

“Daarnaast heeft Freebird ook haar eigen vrachtdivisie, engineering en onderhoudsdivisie. De maatschappij verzorgt ook trainingen voor cabinepersoneel.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close