KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Recordaantal cabineleden KLM

Volgens de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) heeft KLM een recordaantal cabineleden in dienst. De vakbond spreekt van een ‘recordhoogte van boven de 9.700’.

Cao

Dat meldt de VNC in een verslag over de invulling van de cao-afspraken voor de periode 2016 – 2019. “Zo goed als alle afspraken die de VNC en KLM in de cao hebben gemaakt, zijn door beide partijen samen uitgewerkt en ingevoerd.”

10.000

De VNC voorziet dat het aantal cabineleden bij KLM verder kan toenemen. “Met het op 13 mei weer openstellen van de vacature voor nieuwe CA’s (cabin attendant, red.) gaan we gestaag naar de 10.000.” De vakbond voor cabinepersoneel stelt dat de groei is te danken aan de geleverde bezuinigingen. Daardoor ‘kan en wordt er weer geïnvesteerd’. 

Winstdelingsregeling 

Punten die in de cao waren afgesproken en zijn ingevoerd, zijn onder andere een salarisverhoging van in totaal 3,5 procent, een winstdelingsregeling en een reeks zaken op het gebied van werkdruk en samenstelling van de cabinebemanning. 

Tax free

De VNC en KLM zijn het niet overal over eens: “De VNC is behoorlijk stevig en al lange tijd met KLM in discussie over het compenseren van het wegvallen van 9 procent commissie over de verkopen aan boord.” Die vervalt met ingang van het nieuwe jaar definitief, want dat verdwijnt de verkoop van tax free-producten ook op de ICA-vluchten van KLM. Over compensatie daarvoor wordt verder onderhandelt.  

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/