fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Wizz Air moet nog aan de bak voor Brexit’

Wizz Air moet nog aan de bak, wil het aan de eisen voldoen om te kunnen blijven vliegen binnen de Europese Unie na de Brexit. Het moederbedrijf van de Hongaarse maatschappij is niet in meerderheid in handen van EU-aandeelhouders van buiten het Verenigd Koninkrijk (VK).

EU

Luchtvaartmaatschappijen die niet langer in meerderheid in handen zijn van EU-ingezetenen als het VK eenmaal uit de Unie is gestapt, verliezen hun rechten om binnen de Europese Unie te vliegen. 

Stemrecht

Wizz Air heeft op dit gebied ‘nog wat werk te doen’, zo zei topman Jozsef Varadi in een interview met Reuters. De topman zei op zoek te zijn naar meer investeerders uit de EU, buiten  het Verenigd Koninkrijk. Net als andere airlines heeft Wizz Air wel clausules ingebouwd waarmee het stemrecht aan aandeelhouders van buiten de EU kunnen worden ontnomen, voor het geval dat.

UK

Wizz heeft al een maatschappij in het Verenigd Koninkrijk opgericht om de vluchten tussen de EU en het VK te beschermen na een Brexit. De vliegvergunning voor Wizz Air UK werd al eind 2017 aangevraagd. De Wizz Air-topman houdt alle vertrouwen in de Britse en Europese markt. Hij is het wachten op de Brexit wel moe.

Brexit

“Het maakt me niet uit hoe de Brexit uitpakt, om eerlijk te zijn. Ik denk dat ik graag het eind ervan zou willen zien, wat dat dan ook is.” Varadi zegt dat zijn maatschappij in Londen sinds de stemming over de Brexit met 30 procent is gegroeid. En dat de vraag nog steeds ‘robuust’ is. 

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button