NieuwsTrans-Atlantisch

Air France A330 wijkt uit voor onrust

Een Airbus A330-200 van Air France heeft boven de Atlantische oceaan een U-bocht gemaakt richting Parijs. De vlucht, met als bestemming de Venezolaanse hoofdstad Caracas, is vermoedelijk teruggekeerd vanwege de ontstane onrust in Caracas.

Route

Air France is een van de weinige Europese maatschappijen die nog vluchten uitvoert naar Venezuela. Eerder stopte Air Europa al, nadat een bemanning is overvallen, met vluchten naar Caracas. Iberia heeft de vluchten naar Venezuela ook uit het boekingssysteem verwijderd.

Onrust

Al maanden is er sprake van grote onrust in Venezuela. Ondanks de verkiezing van een nieuwe president, weigert de huidige president, Maduro, af te treden. Nadat er melding werd gemaakt van een mogelijke poging tot staatsgreep keerde het toestel van Air France terug naar Parijs.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button