IncidentenIndustrieNieuws

Deel luchtruim Venezuela verboden terrein

De FAA heeft dinsdagavond maatschappijen uit de VS verboden in het luchtruim van Venezuela beneden 26.000 voet (8 kilometer) te komen. Toestellen die nu nog in het land staan moeten binnen 48 uur vertrekken.

Mijden

De FAA geeft het verbod uit wegens “toenemende politieke onstabiliteit en spanningen.” De beste routes om het luchtruim te mijden is via Colombia of Guyana, aldus Opsgroup, een bedrijf dat veiligheidsbegeleiding aan maatschappijen biedt.

Omkeren

Hetzelfde bedrijf zegt op haar website: “Een ding is zeker, het is geen goed idee met je vliegtuig naar Venezuela te gaan.” Air France gaf gehoor aan de oproep en keerde dinsdagnacht om. De vlucht naar Venezuela landde weer op vertrekpunt, Parijs.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close