fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Delta non-stop tussen New York en Mumbai

Vanaf 22 december vliegt Delta Air Lines rechtstreeks naar India vanaf New York JFK. Een route die nu nog aangeboden wordt via de hubs in Europa; Londen, Amsterdam en Parijs.

Groei

De opnieuw opgestarte route is volgens Delta-ceo Ed Bastian een teken van de internationale groei van Delta. “We streven ernaar de wereld beter te verbinden dan welke andere airline dan ook. Klanten hebben nu een extra keuzeoptie op de verbinding tussen New York en Mumbai”, zegt hij.

Suite

De vernieuwde 777-200LR wordt ingezet op de dagelijkse route die het hele jaar aangeboden wordt. Aan boord zijn vier klassen. Het meest luxe product is de Delta One Suite. Businessclass met een privacy deur. Daarachter bevindt zich de premium economy. De main cabin is in tweeën gedeeld, met een economy comfort zone en een gewone economystoel. Aan boord is ook wifi met gratis app-diensten.

Concurrentie

Delta vloog de route ook tussen 2006 en 2009. De maatschappij zegt destijds genoodzaakt te zijn te stoppen door oneerlijke concurrentie van de golfmaatschappijen. Het herlanceren van de route werd eerder al aangekondigd.

Amsterdam

Met de route hoeven passagiers uit New York geen overstap te maken in Amsterdam. Via Amsterdam waren zijn er wekelijks tien vluchten naar Mumbai. Met het wegvallen van Jet Airways zijn er nu drie KLM-vluchten over. Jet-topman Fruitema zei eerder al tegen Up dat de directe route geen bedreiging vormt voor de reizigersstromen op Schiphol: “We vliegen op tientallen bestemmingen in de VS met partners, er is eveneens een markt voor een non-stop verbinding.” 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button