AirlinesJet AirwaysNieuwsProfessional

Delta non-stop tussen New York en Mumbai

Vanaf 22 december vliegt Delta Air Lines rechtstreeks naar India vanaf New York JFK. Een route die nu nog aangeboden wordt via de hubs in Europa; Londen, Amsterdam en Parijs.

Groei

De opnieuw opgestarte route is volgens Delta-ceo Ed Bastian een teken van de internationale groei van Delta. “We streven ernaar de wereld beter te verbinden dan welke andere airline dan ook. Klanten hebben nu een extra keuzeoptie op de verbinding tussen New York en Mumbai”, zegt hij.

Suite

De vernieuwde 777-200LR wordt ingezet op de dagelijkse route die het hele jaar aangeboden wordt. Aan boord zijn vier klassen. Het meest luxe product is de Delta One Suite. Businessclass met een privacy deur. Daarachter bevindt zich de premium economy. De main cabin is in tweeën gedeeld, met een economy comfort zone en een gewone economystoel. Aan boord is ook wifi met gratis app-diensten.

Concurrentie

Delta vloog de route ook tussen 2006 en 2009. De maatschappij zegt destijds genoodzaakt te zijn te stoppen door oneerlijke concurrentie van de golfmaatschappijen. Het herlanceren van de route werd eerder al aangekondigd.

Amsterdam

Met de route hoeven passagiers uit New York geen overstap te maken in Amsterdam. Via Amsterdam waren zijn er wekelijks tien vluchten naar Mumbai. Met het wegvallen van Jet Airways zijn er nu drie KLM-vluchten over. Jet-topman Fruitema zei eerder al tegen Up dat de directe route geen bedreiging vormt voor de reizigersstromen op Schiphol: “We vliegen op tientallen bestemmingen in de VS met partners, er is eveneens een markt voor een non-stop verbinding.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/