DuurzaamheidNaast het nieuws

Kraanwater in belangstelling op Schiphol

Het drinken van kraanwater wordt gepromoot op Schiphol. Het moet toeristen overhalen om geen plastic flessen te kopen en zo de oceanen te beschermen.

Fles

Van de internationale toeristen drinkt 60 procent bij bezoek aan Nederland water uit een fles, blijkt uit onderzoek van waterbedrijf PWN. Ze vertrouwen het kraanwater niet omdat het niet naar chloor smaakt, zoals in andere landen.

Kraanwater

Toeristen moeten meer kraanwater drinken, is de insteek van de campagne. Hervulbareflessen producent Dopper heeft een stand op het plein voor Schiphol Plaza opgezet, The Water Gate. Volgens Dopper: “en spetterende bewustwordingswereld van water en weetjes. Op deze bijzondere bestemming worden internationale bezoekers geactiveerd om voor water uit de kraan te kiezen, een positieve gedragsverandering die per jaar per persoon al snel 40 wegwerpflessen bespaart.”

Duurzaam

“Schiphol is als gateway naar de wereld de perfecte plek om bij een groot publiek de link tussen duurzaam reizen en kraanwater te leggen. In The Water Gate krijgen ze de gehele beleving vol met inspiratie en educatie. Daarbij verwelkomen we toeristen met een heerlijk verfrissend welkomstdrankje: Nederlands kraanwater,” aldus Dopper oprichter Merijn Everaarts.

Tappunten

Op Schiphol zijn zo’n 90 watertappunten beschikbaar. De boodschap is helder: “kies thuis én op reis voor water uit de kraan”, aldus Dopper en Schiphol. Er zijn 39 landen in de wereld waar veilig kraanwater gedronken kan worden. Met name Europa, Noord-Amerika, Australië en Japan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button