IncidentenNieuws

Serieus incident tussen Volotea B717 en HOP CRJ700

De Franse onderzoeksraad voor Veiligheid, de BEA, meldt dat twee vliegtuigen wel heel dicht bij elkaar gekomen zijn op het vliegveld van Straatsburg.

Final

De HOP! CRJ 700 had toestemming om te vertrekken van baan 05 voor een vlucht naar Marseille. Op dat moment zat een Boeing 717-200 van Volotea op final approach na een vlucht vanuit Montpellier. Ook de 717 zou gebruik maken van baan 05.

Go-Around

Op iets meer dan 2 kilometer voor de landingsbaan initieerde de crew een go-around. De CRJ was bezig met de take-off-run. Beide toestellen klommen vervolgens verder. De kleinste afstand waargenomen tussen de twee was 30 meter verticaal en 740 meter horizontaal.

Serieus

Beide toestellen landden veilig op hun bestemmingsvliegveld. De BEA noemt het een serieus incident en doet onderzoek.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/