fbpx
Nieuws

Etihad en Air Serbia vullen Jet’s Heathrow slots

Etihad nam de slots op London Heathrow terug die het geleased had aan Jet Airways. Nu is duidelijk geworden wat de maatschappij ermee doet.

Drie

Jet Airways had drie dagelijkse slotparen op de belangrijkste luchthaven van Europa. Eerder werd al bekend dat deze weer naar Etihad gingen. De golfmaatschappij vult ze deels met eigen vluchten in.

Twee extra

In het boekingssysteem is te zien dat er twee dagelijkse vluchten extra komen vanaf de hub Abu Dhabi. Etihad zet op beide vluchten een Boeing 787 in. Eén komt en gaat in de ochtend. De andere vlucht landt einde van de middag en vertrekt in het begin van de avond weer.

35 per week

Etihad voert vanaf juni de extra vluchten uit. In totaal heeft de maatschappij dan 35 vluchten per week op Heathrow. De andere drie worden met één 787 en twee keer een A380 uitgevoerd.

Air Serbia

Het laatste slotpaar van Jet gaat [via Etihad, red] naar Air Serbia. Etihad heeft een minderheidsbelang in die maatschappij. Air Serbia zet een A319 in en vliegt van en naar Belgrado. Het totaal aantal vluchten komt uit op zestien per week. De nieuwsvlucht wordt begin van de avond uitgevoerd. Vanaf 19 mei gaan de nieuwe vliegfrequenties in.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button