Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM laat businessclass-stoelen leeg in Boeing 787-10

KLM laat in de nieuw te ontvangen Boeing 787-10 elke vlucht vier stoelen in de businessclass leeg. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd.

Dreamliner 

KLM ontvangt eind juni de eerste van vier Boeing 787-10 Dreamliners. In de loop van het jaar volgen nog drie toestellen van de grotere variant dan de 787-9 die KLM al heeft.

Cabine

De 787-10 telt in de configuratie waar KLM mee zal vliegen, 38 stoelen in de voorste cabine. Vier meer dan op andere KLM-toestellen. De vakbond voor cabinepersoneel VNC meldt dat daardoor de werkdruk in de businessclass omhoog gaat en er dus een extra steward(ess) ingedeeld zou moeten worden.

Cao

KLM en VNC hebben afspraken gemaakt over de werkdruk in een zwaarbevochten cao. “KLM heeft echter besloten om tot en met eind 2019 maximaal 34 businessclass-stoelen in de verkoop te doen”, aldus de VNC. Vier stoelen blijven leeg. KLM beaamt dit. Door het aantal stoelen cq passagiers gelijk te houden, blijft de werkdruk gelijk.

Verkopen

“We hebben afspraken gemaakt met de VNC over de cabinesamenstelling, waarbij een evenwichtige balans is tussen service en werkdruk. Die moeten beide goed zijn”, aldus de KLM-woordvoerder. Volgens de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) ‘koopt KLM tijd’ met de maatregel om vier dure stoelen niet te verkopen.

Oplossing 

KLM en VNC zeggen beide dat verder onderhandeld wordt over een meer definitieve oplossing. “Wij gaan er vanuit dat KLM zich strikt aan de nu gemaakte afspraak rond de maximaal 34 verkoopbare stoelen blijft houden tot er een aanvaardbare oplossing is gevonden”, zo besluit de VNC. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/