InflightNieuwsPremium vliegen

Korean Air speelt in op toerisme

Korean Air stopt per 1 juni met het aanbieden van een first class product op 27 internationale routes. In totaal zullen daardoor 76 van de 111 internationale routes worden uitgevoerd in een twee klassen indeling om beter in de kunnen spelen op de vraag.

Product

Het verschil tussen het business- en het first class product bij Korean Air is al langere tijd een onderwerp van discussie. Het verschil tussen de twee klassen bestaat namelijk uit iets meer ruimte rond de stoel en een betere service. First class passagiers krijgen exact dezelfde soort stoelen als business class passagiers, waardoor het verschil in luxe voor veel reizigers niet groot genoeg is om het prijsverschil te rechtvaardigen.

Routes

De routes waarop Korean air stopt met de first class zijn voornamelijk middellange afstandsvluchten naar toeristische bestemmingen. Op deze routes is er weinig vraag naar first class stoelen, Korean Air geeft aan dat het hierdoor rendabeler is om een grotere business- en economy class te creëren in plaats van een first class.

Concurrentie

Wat mogelijk ook een rol heeft gespeeld in het besluit om de first class in te perken is de komst van nieuwe concurrenten zoals Air Premia. De Zuid-Koreaanse low-cost maatschappij wil de directe concurrentie aangaan met zowel Asiana als Korean Air door dezelfde service te leveren, in zowel economy als businessclass, tegen een lagere prijs.


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/