fbpx
Editors choiceNaast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Laatste obstakel voor uitbreiding Heathrow lijkt overwonnen

Het Britse gerechtshof heeft vijf bezwaren tegen de beoogde uitbreiding van Londen Heathrow verworpen. Nadat de politiek al instemde met de derde baan, lijkt nu niets meer de uitbreiding in de weg te staan.

Discussie 

“We zijn opgetogen met de uitspraak, die een verdere uiting is van het feit dat de discussie over de uitbreiding van Heathrow is gevoerd en gewonnen”, zo laat de luchthaven weten in een reactie.

Project

“Niet alleen in het parlement, ook in de rechtszaal.” In de verklaring stelt Heathrow dat de luchthaven doorzet met het ‘once in a lifetime’-project. Vijf partijen hadden juridisch bezwaar aangetekend tegen de geplande uitbreiding van de grootste luchthaven van Europa. 

Milieu 

Deze bezwaren hadden voornamelijk te maken met de te verwachten extra belasting voor het milieu. “Alle claims zijn verworpen”, zo liet de rechtbank weten. Aan de beslissing gingen twee hoorzittingen vooraf. Heathrow stelt dat de uitbreiding van de luchthaven duizenden nieuwe banen oplevert en een ‘economische boost’ voor het land. 

Parlement 

In juni vorig jaar gaven zowel het Britse kabinet als het parlement hun zegen aan de derde baan. De discussie speelt al jaren en milieubewegingen geven zich nog niet gewonnen. Maar het lijkt dat ze met dit juridische besluit aan het kortste eind trekken. 

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button