fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Na Kuifje en Smurfen nu Bruegel op en in toestel Brussels Airlines

Na toestellen waarop afbeeldingen sieren van onder andere Kuifje en de Smurfen, heeft Brussels Airlines nu een toestel gewijd aan de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude. 

Vliegtuigdesign

“Het resultaat is een groot kunstwerk en het meest complexe vliegtuigdesign ter wereld door de enorme gedetailleerdheid van het schilderwerk”, aldus de Belgische maatschappij.

Duivels

2019 is het Bruegeljaar, reden voor Brussels Airlines om de werken van de meester te verkiezen voor een ode aan ‘Belgische iconen’. Behalve Kuifje en de Smurfen kwamen in die serie eerder ook al Magritte, de Rode Duivels en Tomorrowland aan bod. 

A320

Voor het beschilderen van zowel het exterieur als het interieur van de A320 werd samengewerkt met twee ‘hedendaagse Vlaamse kunstenaars’. “Hoewel 450 jaar hen scheidt, delen de artiesten en Bruegel gelijkenissen in de manier waarop ze de realiteit observeren, met zijn plaatsen, mensen, landschappen en gewoontes.”

Romp

Voor het toestel hebben de kunstenaars geput uit een selectie van elementen uit werken van Bruegel. Waaronder uit Nederlandse Spreekwoorden en De Vlucht naar Egypte. “De twee zijden van de romp hebben elk een eigen design en het duurde negentien dagen om alles met de hand te schilderen.”

België

Brussel Airlines toont met de speciale livery haar ‘ambassadeurschap van België’. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button