fbpx
NieuwsPiloten en CrewProfessional

Personeel Jet Airways kan fluiten naar salaris

Het personeel van het Indiase Jet Airways kan fluiten naar het salaris over de afgelopen maand. De maand waarin Jet deels nog vloog.

Brief

Dat schrijft Jet Airways-ceo Vinay Dube in een brief aan het personeel, die Up heeft ingezien. De topman laat ook nadrukkelijk in het midden of het salaris ooit nog komt.

Banken

“De banken hebben helaas gezegd dat zij geen toezeggingen kunnen doen over het betalen van salaris. Ook niet of dat nog gebeurt na de afronding van het biedingsproces”, zo schrijft Dube. Jet worstelt met de situatie waarin ze zich bevindt, zo blijkt uit de brief. 

Waarde

Enerzijds heeft het management de taak om de waarde van de onderneming op peil te houden, anderzijds heeft het personeel nu ook geen keus dan ander werk te zoeken bij gebrek aan salaris. De vloot van Jet was al flink uitgedund, de operatie werd medio vorige maand volledig stilgelegd. 

Aandeelhouders 

Het managementteam heeft gesprekken gevoerd tot op het hoogte Indiase politieke niveau, maar niets lijkt te baten. “Wanneer we de teleurstellende ironie van de huidige situatie proberen over te brengen aan de kredietverstrekkers, verwijzen zij ons simpelweg naar de aandeelhouders, die lang geleden met een reddingsplan hadden moeten instemmen”, legt de ceo van Jet uit. 

Toestellen

Een consortium van banken onder leiding van de Indiase staatsbank zou Jet van de totale ondergang moeten redden, tot nieuwe investeerders zijn gevonden. De deadline voor biedingen verstrijkt officieel 10 mei, maar in India kan dat zomaar veranderen. Eerder weigerde de staatsbank al krediet te geven voor het in de lucht houden van de toestellen van Jet. 

Etihad 

Ook de oorspronkelijke aandeelhouders willen volgens Dube niet over de brug komen met geld om de salarissen te betalen. Dat zijn onder andere Jet-oprichter Naresh Goyal en Etihad Airways. De ceo besluit te zeggen dat het managementteam het biedingsproces blijft ondersteunen. “Het doet ons pijn om te moeten communiceren dat we geen duidelijkheid of commitment kunnen geven over het betalen van salarissen door welke aandeelhouder dan ook.” 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button