fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

SAS annuleert nog eens ruim 700 vluchten

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft voor donderdag nog eens 709 vluchten geannuleerd. De piloten van de maatschappij staken al bijna een week.

Pilotenstaking

“We betreuren het ten zeerste dat onze reizigers worden geraakt door de voortdurende pilotenstaking, die leidt tot vertragingen en annuleringen”, zo laat een woordvoerster van de maatschappij weten.

Onderhandelingen

“Er zijn geen updates met betrekking tot onderhandelingen.” In eerste instantie had SAS alleen vluchten voor donderdagochtend geschrapt; dat ging om 280 vluchten waardoor 20.000 passagiers hun vlucht zagen verdampen. Later besloot de Scandinavische maatschappij meer vluchten voor de hele dag te annuleren.

Omboeken

“In totaal worden zo’n 54.000 passagiers geraakt door de annuleringen”, aldus SAS. “We doen alles wat mogelijk is om het aantal annuleringen te beperken.” De partnermaatschappijen, zoals SAS Ireland, worden niet geraakt door de pilotenstaking. Reizigers mogen voor vluchten tot 5 mei gratis omboeken of annuleren. 

Gesprekken

Er zijn woensdag wel voor het eerst wel weer gesprekken geweest tussen het management van SAS en de pilotenvakbonden, die in de clinch liggen over nieuwe arbeidsvoorwaarden. “Het is positief dat partijen terugkeren naar de onderhandelingstafel, de enige manier om het conflict te beëindigen”, liet SAS eerder weten. “Elke annulering is een mislukking.” De gesprekken hebben klaarblijkelijk niet tot een oplossing geleid.

4.015

Sinds vrijdag heeft SAS al meer dan vierduizend vluchten moeten schrappen; 4.015 om precies te zijn. 

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Gerelateerde artikelen

Back to top button