Air France-KLMKLMNieuwsProfessionalTrans-Atlantisch

‘Alitalia wil bij Air France-KLM en Delta blijven’

Alitalia wil samen blijven werken op trans-Atlantische routes met Air France-KLM en Delta. Dat zegt een topman van de maatschappij tegen Flight Global.

Alitalia

Alitalia zit nu in het trans-Atlantische samenwerkingsverband met Delta en Air France-KLM. Deze loopt tot 31 maart 2022. Delta heeft ook een dergelijk verband met Virgin Atlantic. Bijna twee jaar geleden werd bekend gemaakt dat Delta, AFKL en Virgin samen in een nieuwe joint venture verder zouden gaan en mei vorig jaar werden de handtekeningen gezet. De kartelwaakhond de overeenkomst onderzoekt nog.

Deze maand

Alitalia is in gesprek met de vier om zich aan te sluiten bij de nieuwe overeenkomst. Topman Fabio Lazzerini zegt: “Er is niets veranderd vanuit een operationeel standpunt.” De Italianen verwachten volgende week een overeenkomst te hebben met aan het eind van de maand het definitieve contract.

Aandeel

Air France-KLM, Delta en Virgin hebben samen een 26,5 procent aandeel op de routes over de Atlantische Oceaan. Met Alitalia wordt dit 28 procent volgens Flight Global. De grote concurrenten binnen Star Alliance en oneworld hebben beide 23 procent. Alitalia had eerder ook een Europese joint venture met AFKL. Die werd door de Italianen opgezegd. Hierdoor moest KLM slots op het populaire, centraal gelegen, Milaan Linate opgeven.

Delta

De Alitalia topman bevestigt dat Delta in gesprek is om investeerder in de noodlijdende maatschappij te worden. Ook vanuit Delta was er eerder bevestiging hiervan, zonder dat er details bekend zijn gemaakt. Ook de spoorwegen Ferrovie en een onbekende derde partij zijn geïnteresseerd te investeren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/