fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Bombardier snijdt verder in vliegtuigdivisie

De Canadese vliegtuigbouwer Bombardier brengt alle luchtvaartactiviteiten in één nieuw bedrijf onder. Daardoor moeten twee fabrieken in Marokko en Noord-Ierland dicht. Met de stap moet de organisatie ‘beter en meer gefocust’ worden.

Focus

Bombardier brengt de fabrieken in Canada, Mexico en de Verenigde Staten onder in Bombardier Aviation. De nieuwe business unit van het Canadese concern moet ervoor zorgen dat de organisatie simpeler, beter en meer gefocust wordt, zei CEO Alain Bellemare bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Kleine vliegtuigen

De nieuwe unit gaat zich vooral focussen op kleinere vliegtuigen en businessjets. Bellemare noemt specifiek de Global, Challenger, Learjet en CRJ als producten. Het einde van de Q400 werd vorige week versneld aangekondigd. De CSeries, ooit in de markt gezet als een grote concurrent voor Embraer, werd vorig jaar al verkocht aan Airbus. Sindsdien gaat het toestel door het leven als de A220.

Sluiting fabrieken

Bombardier sluit door de nieuwe opzet twee fabrieken, één in Noord-Ierland en één in Marokko. Het bedrijf omschrijft de fabrieken als “geweldige bedrijven met uitstekende capaciteiten”. In de fabriek in het Verenigd Koninkrijk worden onder andere de vleugels gemaakt voor de A220. Ook worden er kappen voor de motoren van de A320 gebouwd.

‘Belangrijke leverancier’

Een woordvoerder van vliegtuigbouwer Airbus omschrijft de fabriek in Belfast tegenover persbureau Reuters als ‘een belangrijke leverancier’. De zegsman wilde niet ingaan op de vraag of Airbus de fabriek mogelijk zelf koopt. Het concern heeft al meerdere fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. In Belfast werken 3600 mensen. Een Britse vakbond heeft de regering al opgeroepen om te zogen dat de banen behouden blijven. “Het maakt niet uit wiens naam er boven de poort staat, het gaat erom dat we banen en vaardigheden behouden in deze industrie”, stelt de vakbond.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button