AirlinesFrequente reizigerNieuws

Emirates start codeshare met Zuid-Amerikaans Latam

Emirates breidt het aantal codeshares verder uit. Zeventien Braziliaanse routes van Latam hebben vanaf nu ook vluchtcodes van Emirates. Voor Latam biedt het partnership een directe route naar Dubai.

Bestemmingen

Met de codeshare maakt Emirates onder andere steden als Belo Horizonte, hoofdstad Brasília, Fortaleza en Porto Alegre bereikbaar vanuit Dubai. De maatschappij vliegt zelf rechtstreeks naar Rio de Janeiro en Sao Paulo. Latam vliegt niet zelf naar Dubai, maar krijgt nu wel toegang via Emirates.

Tevreden

Bij Emirates is tevredenheid over het nieuwe partnership. “We zijn tevreden dat we een partnership met Latam hebben kunnen sluiten. Onze passagiers bieden we een bredere keuze, meer flexibiliteit en betere aansluitingen”, zegt een woordvoerder van Emirates.

Voor Latam biedt het partnership op Dubai meer voordelen: reizigers krijgen toegang tot meer dan 150 bestemmingen van Emirates. Daaronder zijn veel bestemmingen waar Latam zelf niet op vliegt.

Invloed vanuit de Golf

Met de codeshare van Emirates krijgen maatschappijen uit de Perzische Golf in zekere zin meer invloed binnen Latam. Qatar Airways heeft al enkele jaren een belang van 10 procent in de Zuid-Amerikaanse maatschappij. Voor die aandelen werd in 2016 een slordige 613 miljoen dollar neergelegd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button