fbpx
LiefhebberNieuwsRuimtevaart

‘SpaceX bevestigt verlies ruimtecapsule tijdens test’

Zo’n twee weken na een explosie bevestigt SpaceX tegenover Reuters dat het bedrijf een capsule heeft verloren tijdens een test.

Anomaly

Volgens vice-president Hans Koenigsmann was het een anomaly, jargon voor als er iets mis gaat. Wat er aan de hand was willen SpaceX en NASA niet zeggen.

Astronauten

Het ging op 20 april mis toen SpaceX acht voortstuwingraketten testte die de ‘Crew Dragon’ in geval van nood kan stuwen. De Crew Dragon zou twee astronauten in juli voor het eerst naar het ISS moeten brengen. Dat wordt waarschijnlijk uitgesteld naar 2020.

Video

Nog vijf

SpaceX heeft nu nog maar vijf van dergelijke capsules. De eerste is al naar de ruimte geweest, zij het zonder mensen aan boord. Het bedrijf denkt overigens niet dat er een probleem in de stuwraketten zit; “die zijn immers al meer dan 600 keer getest.”

Lancering

Zaterdag gaat er weer een cargo-lading naar het ISS. De lancering werd op vrijdag nog afgebroken wegens een elektrisch probleem. Het weer lijkt goed te zijn voor lancering; iets voor 3 uur ‘s nachts vanaf Cape Canaveral.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button