NieuwsVliegvelden

Tijdcapsule in nieuwe terminal Frankfurt geplaatst

Bij het leggen van de eerste steen van terminal 3, de nieuwe terminal van Frankfurt, is een tijdcapsule geplaatst. De luchthaven hoopt met deze tijdcapsule voor de toekomstige generaties duidelijk te maken wat voor mijlpaal dit was. Wat er precies in de tijdcapsule zit is onbekend.

Constructie

De bouw van de nieuwe terminal was eigenlijk al eerder begonnen, maar met de ceremoniële eerste steenlegging is gewacht tot de bovengrondse bouw van start ging. Om de terminal in 2021 op te kunnen leveren zullen tot wel 5000 mensen tegelijkertijd aan de terminal werken. Wanneer in 2023, naast de G pier, ook de H en J pier openen zal de nieuwe terminal een totale capaciteit hebben van 21 miljoen passagiers per jaar.

Ontspanning

“Wat passagiers willen is, zowel voor als na het vliegen, voornamelijk ontspanning. Dit was een essentiële leidraad voor het ontwerpen van terminal 3, naast het maximaliseren van de technische en functionele flexibiliteit van het gebouwencomplex”, aldus Christoph Mackler, architect van de nieuwe terminal.


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close