fbpx
Editors choiceIncidentenNieuws

Boeing 737 schiet in rivier tijdens landing

Een Boeing 737-800 is bij de landing in Florida doorgeschoten en in de St Johns rivier gekomen. De 143 passagiers en crew overleefden het incident.

Leger

Het toestel is van Miami Air International en was gehuurd door het Amerikaanse leger. Volgens Amerikaanse media landde het tijdens een donderstorm op het Naval Air Station bij Jacksonville. Het was afkomstig van de marinebasis Guantanamo Bay, Cuba.

Verwondingen

Sommige passagiers liepen kleine verwondingen op, aldus de sheriff in een verklaring. 21 passagiers moesten naar het ziekenhuis. Boeing zegt in een verklaring bewust te zijn van het incident en meer informatie te verzamelen. De Amerikaanse Onderzoeksraad NTSB zegt in een verklaring onderzoek te doen.

Drijven

Het vliegtuig is blijven drijven. Er wordt hard aan gewerkt om te zorgen dat er geen kerosine in de rivier stroomt.

Stuiteren

Een passagier heeft verklaard: “We kwamen op de grond en stuiterden weer op. Het was duidelijk dat de piloot geen volledige controle over het toestel had. Daarna stuiterde het nog een keer. We kwamen in het water. Het was niet duidelijk waar we waren, of het een rivier of de oceaan was.” Het is nog onduidelijk wat er gebeurd is.

Lijndienst

Miami Air is voor langere tijd ingehuurd om twee maal per week een ‘lijndienst’ te onderhouden tussen Guantanamo en Jacksonville. Militairen maken gebruik van de dienst, maar ook familie, burgers en ander personeel.

©Jax Sheriff’s Office

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button