fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Extra maand voor biedingen op Alitalia

De Italiaanse regering heeft te kennen gegeven de deadline voor biedingen op Alitalia met ruim een maand te verlengen. Geïnteresseerden kunnen nu tot 15 juni reageren.

Delta

De Italiaanse regering bereidt een overname door Delta en de Italiaanse spoorwegen voor. Er is echter nog een derde partij nodig. In Italiaanse media is al langer speculatie dat dit Atlantia wordt, één van de snelwegbeheerders van het land en in handen van Benetton familie.

Twee jaar

Het privatiseringsproces loopt al twee jaar; sinds Etihad de handen er vanaf trok. Tussen mei en oktober 2017 konden partijen bieden. Geïnteresseerden waren onder andere Ryanair, Lufthansa, easyJet. Die vielen ook weer af. Air France-KLM en Wizz Air werden ook even genoemd. Delta Air Lines is de enige maatschappij die over is gebleven.

Meer tijd

Afgelopen 30 april had deal rond moeten zijn, maar de spoorwegen vroegen meer tijd. Volgens Reuters willen de spoorwegen en Delta samen een miljard euro bieden. Dan is er nog 400 miljoen te weinig. De extra tijd die de regering nu biedt, is nodig om een derde partij bereid te vinden te investeren, mogelijk dus Benetton.

Staatssteun

Dan is er nog een horde. Het terugbetalen van de lening van de Italiaanse regering van 900 miljoen zit niet in het pakket. De Europese Unie onderzoekt of er geen (illegalen) staatssteun is gegeven aan de maatschappij. Als dat zo blijkt te zijn, zou het weleens snel klaar kunnen zijn met de redding van Alitalia.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button