Frequente reizigerNieuws

Nieuwe LCC-terminal Jakarta in gebruik genomen

Jakarta’s Soekarno-Hatto Airport heeft de eerste terminal voor budgetmaatschappijen op internationale routes in gebruik genomen. De markt voor LCC groeit in Zuidoost Azië enorm. Het vliegveld speelt zo op deze trend in.

2F

Het is geen geheel nieuwe terminal; het heeft 2F als ‘naam’ gekregen. Het is onderdeel van de reeds bestaande terminal 2 die geheel opgeknapt wordt. Het is de bedoeling dat er 22 miljoen mensen in 2022 van de vernieuwde terminal 2 gebruik gaan maken. Het gebouw is ooit ontworpen voor 9 miljoen passagiers per jaar.

Budget

Terminal 2F is met recht een budget-terminal te noemen. Om kosten te besparen zijn ondermeer de airco-installaties en aero-bruggen verwijderd. Zo’n 30 procent van de 16 miljoen internationale passagiers maken gebruik van LCC-maatschappijen op het vliegveld van Jakarta. In 2F zijn de volgende maatschappijen gevestigd: Cebu Pacific, AirAsia, Lion Air, Scoot en JetStar Asia zullen later volgen. De binnenlandse routes worden uitgevoerd vanuit Terminal 2D.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button