Frequente reizigerNieuws

Nieuwe LCC-terminal Jakarta in gebruik genomen

Jakarta’s Soekarno-Hatto Airport heeft de eerste terminal voor budgetmaatschappijen op internationale routes in gebruik genomen. De markt voor LCC groeit in Zuidoost Azië enorm. Het vliegveld speelt zo op deze trend in.

2F

Het is geen geheel nieuwe terminal; het heeft 2F als ‘naam’ gekregen. Het is onderdeel van de reeds bestaande terminal 2 die geheel opgeknapt wordt. Het is de bedoeling dat er 22 miljoen mensen in 2022 van de vernieuwde terminal 2 gebruik gaan maken. Het gebouw is ooit ontworpen voor 9 miljoen passagiers per jaar.

Budget

Terminal 2F is met recht een budget-terminal te noemen. Om kosten te besparen zijn ondermeer de airco-installaties en aero-bruggen verwijderd. Zo’n 30 procent van de 16 miljoen internationale passagiers maken gebruik van LCC-maatschappijen op het vliegveld van Jakarta. In 2F zijn de volgende maatschappijen gevestigd: Cebu Pacific, AirAsia, Lion Air, Scoot en JetStar Asia zullen later volgen. De binnenlandse routes worden uitgevoerd vanuit Terminal 2D.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/