InflightNieuws

Norwegian geeft stewardessen meer vrijheid

Na eerder dit jaar in opspraak te zijn geraakt vanwege de make-up en kleding eisen die aan stewardessen werden gesteld, laat Norwegian nu de teugels vieren. Stewardessen hoeven niet meer verplicht make-up of hakken te dragen.

Verpliching

Vrouwelijke werknemers van de Noorse maatschappij waren tot voor kort verplicht om make-up te dragen en buiten de cabine waren hakken verplicht, tenzij dit door medische omstandigheden niet haalbaar was. Onder de oude regelgeving was het voor mannen verboden om make-up te dragen, deze regeling is ook afgeschaft. “Wij staan nu toe dat vrouwen ten alle tijde platte schoenen dragen en geen make-up op hebben als zij dat willen, mannelijke cabine medewerkers mogen nu ook een beperkte hoeveelheid make-up gebruiken”, zo meldt de maatschappij.

Virgin

Enkele maanden geleden stopte Virgin Atlantic ook met de make-up verplichting voor stewardessen. Dit kwam na grote publieke ophef over de eisen die de maatschappij aan de medewerkers stelde.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button