fbpx
Editors choiceIncidentenNieuws

41 doden na brand en noodlanding Aeroflot Superjet | Video

Een SuperJet-100 van Aeroflot heeft een noodlanding gemaakt op Moskou’s Sheremetyevo airport. Na de landing vatte het toestel vlam. Volgens het Russische staatspersbureau TASS zijn daarbij 41 mensen om het leven gekomen. 37 overleefden het ongeluk.

Het toestel steeg rond 16.55 uur Nederlandse tijd op van het vliegveld van Moskou voor vlucht SU1492 naar Moermansk. Het keerde al snel terug. In een verklaring op de eigen website laat Aeroflot weten dat het toestel om technische redenen terugkeerde. Volgens TASS werd het toestel tijdens de vlucht getroffen door een blikseminslag.

Op beelden zijn zwarte rook en vlammen te zien tijdens de landing. Aan boord van het toestel waren 78 mensen, 73 passagiers en 5 crewleden.

Uit gegevens van FlightRadar24 blijkt dat het toestel rond 17.30 uur Nederlandse tijd landde. Het was ongeveer een half uur daarvoor opgestegen. Enkele minuten na het opstijgen gaf de crew de melding dat de radiocommunicatie niet werkte. Een paar minuten voor landing werd de code van een noodgeval gegeven.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button