AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Airbus A350 voor Etihad staat klaar

De eerste Airbus A350 voor Etihad Airways is gespot in Hamburg. Het toestel, een A350-1000, heeft recent de spuithal verlaten en draagt inmiddels de kleuren van de golfcarrier.

A350
De komst van de A350 bij Etihad ging niet zonder slag of stoot. Eerder dit jaar kwam de maatschappij met Airbus overeen om een groot deel van een A350-order te schrappen. De oorspronkelijke bestelling voor 42 A350-900’s werd volledig geannuleerd. Alleen de levering van twintig A350-1000’s bleef staan.

Levering
Etihad heeft bij Airbus verder een serie van 26 A321neo’s in het orderboek staan. Ook bij Boeing staat een grote bestelling uit voor tientallen Dreamliners en nieuwe triple sevens (777-8 en 777-9’s). De levering en ingebruikname van de eerste A350-1000 is later dit jaar gepland.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close